уторак, 11. јул 2017.

Теслине највеће изуме крије архив у Београду

Шта се догађа са заоставштином српског научног генија из Смиљана? Проф. др Абрамовић: Међу 38.000 непрегледаних страница врхунска научна открића. У анексу јалтских договора из 1945. и заоставштина нашег научника.

У СРБИЈИ нема организованог изучавања заоставштине Николе Тесле ни у државним институтима, ни у Академији наука. Од 160.000 докумената Теслине заоставштине који су стигли у Београд 1952. године, око 38.000 страница никада није "отворено". Лично сам убеђен да се у њима налази Теслина "нова физика", односно да су ту објашњења експеримената и проналазака на којима је геније радио у најбољем стваралачком периоду свог живота, од 1900. до 1940. године - тврди проф. др Велимир Абрамовић, човек који важи за најбољег познаваоца Теслиног дела у нас.

Професор Абрамовић ће 10. јул, дан рођења српског научника, провести у Загребу. У хотелу "Еспланада", на 161. рођендан научника одржава се семинар на којем ће он предавати о етарској физици. Конференција у главном граду Хрватске се одржава сваке године, а њен покровитељ је градоначелник Бандић. Овај човек води и Удружење "Никола Тесла - памћење света", које окупља њихове најдаровитије младе научнике. Такође, у Хрватској академији наука изучава се дело генија из Смиљана, и тај посао води академик Владимир Пак.

Ипак, Абрамовић тврди да је центар света, када је у питању Никола Тесла - Београд, и да се његове научне тајне налазе у архивама у Крунској улици.

- Шта ми данас користимо од Теслине научне заоставштине и шта знамо о њој? Знамо за обртно магнетно поље, његов проналазак из 1884. године. Даљинско управљање је патентирао 1986. године, трансформаторе струје 1882. Бежични пренос изумео је 1899, а асихрони мотор од 1986. до 1900. године - набраја Абрамовић.


Објашњава да се Тесла 1905. повукао у "радну илегалу". Изуми и патенти из овог периода мало су познати, а Абрамовић је убеђен да би њихова примена срушила многа научна сазнања и теорије. Тесла је радио на добробит човечанства и желео је да свету омогући бесплатну енергију. Међутим, да ли се то бесплатно исплати онима који на енергији зарађују?

Југославија је научникову заоставштину добила захваљујући Теслином сестрићу Сави Косановићу. Косановић је прво био краљев дипломата, а потом и дипломата владе у избеглиштву 1941. године. Са Титом је ступио у контакт 1942. Био је амбасадор у Њујорку и, кратко, шеф дипломатије. У тим Косановићевим документима је и 38.000 непрегледаних страница.

- Мање се зна да се у анексу јалтских договора из 1945. нашла заоставштина нашег научника - говори даље Абрамовић. - Америка, Русија, Канада и Британија разделиле су неке од нацрта "Теслиних оружја", тако да су, рецимо, Руси почели да развијају геофизичка оружја за изазивање земљотреса и у тој области отишли изузетно далеко. Американцима је остављено да развијају "зраке смрти", и они су наставили да раде на томе у Дејтону, баш тамо где је Тесла почео тај посао. У основи, ту се ради о генераторима и акцелераторима за производњу зрака који се не расипају и простиру се земљом, ваздухом или водом. Недавно су Американци тестирали оружје и објавили да су савладали ову технологију, истовремено када су Руси саопштили да су овладали оружјем које блокира електронику.

Има и у Београду много тога што би се могло проучавати и, на крају, донети велику корист човечанству.

- Требало би покушати поновити Теслине експерименте са лонгитудиналним таласима, који су бржи од брзине светлости. Затим, експерименте с преносом енергије на даљину. Српски научник је патентирао начин да се заустави радијација приликом распадања радиоактивних материјала и начин како да се уради деконтаминација. Радио је на динамичкој контроли гравитације. Све то је нова физика, која чека да се примени - говори Абрамовић.


Саговорник "Новости" открива да ће из Београда у Загреб, поводом Теслиног рођендана, путовати и прва паковања "тесла воде", пића које ће, према речима Абрамовића, одушевити пре свега оне који воле да се опусте уз алкохол. Та јонима третирана вода, уколико се конзумира уз алкохол, разлаже га у организму и поништава ефекат мамурлука. Никола Тесла је ову воду патентирао 1920, а производи се однедавно под контролом професора Абрамовића.


ИСТРАЖИВАЊА И У БРАЗИЛУ

ПРЕМА Абрамовићевим речима, пре неколико година, преко њега као посредника, Руска академија наука је нудила сарадњу нашем Музеју и српским академицима, али наши нису били вољни да "истражују".

- У Бразилу од 2012. ради Инсититут "Никола Тесла", који води наш научник Борис Петровић и који је веома познат међу тамошњом академском заједницом. Петровић је у Бразил отишао на позив њихове војске, која финансира његове експерименте у Сао Паулу. Борис је, иначе, у родбинској вези с Теслом и ускоро ће се о њему чути много више.


ТАЧНО ЈЕ ДА ЈЕ РАЗНЕО МЕТЕОР

- ТАЧНО је да је Тесла изазвао тунгуску експлозију 1908. гађајући огроман метеор над централним Сибиром - говори Абрамовић. - Руски научници које је иницирао пуковник и ракетни стручњак проф. др Виталиј Правдицев, иначе физичар, пре десетак година дошли су до тог закључка на основу Теслиних записа из лабораторије и сведочења онога што су видели људи над Сибиром. Сам Тесла је ту експлозију најавио у једном њујоршком таблоиду. Укратко, он је гађао метеорит преневши огромне количине енергије до сибирског вулкана, одакле се она ослободила када је астероид пролазио.

Како каже Абрамовић, професор Кулик из Петербурга, који је 1927. први дошао да тражи остатак метеора, брдо од 150 метара изнад места експлозије назвао је Стојковића брдо, по нашем професору Атанасију Стојковићу, декану Харковског универзитета из 19. века, који је први изучавао метеоре.ХАРП ОРУЖЈЕ

КАКО каже Абрамовић, ХАРП оружје и ХАРП антене које се сада налазе широм света су нуспродукт Теслиног испитивања електромагентних поља високе и ниске фреквенције на торњу у Колорадо Спрингсу. Наиме, једном приликом, док је радио експеримент са слањем енергије у највише сфере, одједном је почела да пада жестока киша, и Тесла и сарадници су једва извукли живе главе од грмљавине на терену који је био под напоном. Тада је схватио да се на тај начин могу изазвати климатске, али и промене на људском мозгу. Та 1899. означава се као година када су зачета климатска и нервна оружја. 

Извор: Новости
 
 
 
 

Нема коментара:

Постави коментар