11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 13. јул 2017.

Епархија бањалучка: Нови посленик на Њиви Господњој

Његово Преосвештенство Епископ бањалучки г. Јефрем служио је 12. јула 2017. године свету архијерејску Литургију у цркви Светих апостола Петра и Павла у Сеферовцима.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Јован Лазичић, протојереј Влада Јевтић из Епархије шабачке, старешина цркве јереј Станко Ћелић, јереј Петко Вуковић, протођакон Радојица Жагран и ђакон Бранко Репаја. Појало је Српско црквено пјевачко друштво Свети Георгије из Прњавора. У току свете Литургије, Владика је рукоположио вероучитеља г. Бранка Лазичића у чин ђакона.

Многобројни верни народ испунио је свети храм и порту. Преосвећени Епископ је благословио и преломио славски колач домаћина славе г. Горана Бурсаћа. Уследила је празнична литија око светог храма. Славско сабрање присуством је увеличао министар просвјете и културе Републике Српске г. Дане Малешевић

Поводом храмовне славе уприличен је богат и разноврсан културно-умјетнички програм у којем су учествовали: КУД Славко Мандић из Лакташа, КУД Петар Кочић из Нове Тополе и КУД Ђердан из Кукуља.

Дан раније, уочи Петровдана, одржано је духовно вече у порти храма Светог апостола Петра и Павла у Сеферовцима.Учествовали су гуслар Владимир Ирић, солиста на фрули Дарко Прелић, вокални солиста Мирјана Вуковић, виртуоз на хармоници Јовица Тополовић, хор Константин, етно група Кимавал, ВИС Емануил и други. Многобројна публика посетила је и изложбу фотографија јереја Станка Ћелића о животу парохије александровачек (2014.-2017.).

Страхиња Крагуј





Извор: Српска Православна Црква

Нема коментара:

Постави коментар