11111111111111

Претражи овај блог

субота, 22. јул 2017.

Молитва за здравље повређеног ватрогасца

Шетњом од Славије и молитвом у Храму Светог Саве ватрогасци су пружили подршку колеги Милану Рмушу, који је пре неколико дана тешко повређен у пожару у фабрици картона на Ади Хуји.

Свештеник је током молитве пожелео да се храбри  Милан што пре опорави подсећајући да је људски живот светиња.

– Нека Господ чува вашег колегу да се што пре опорави – казао је свештеник и пожелео ватрогасцима да их Бог чува док обављају свој посао.

Окупљени ватрогасци, од којих су неки у храм дошли са породицама, носили су мајице са натписима „Ватрогасци спасиоци”, „Добровољно ватрогасно друштво ’Матица’ из Земуна” и „Ватрогасна јединица Термоелектрана ’Колубара’”. 

Председник Полицијског синдиката Србије Вељко Мијаиловић пре почетка молитве у обраћању новинарима на платоу испред Храма истакао је да су чланови синдиката дошли како би се помолили за здравље колеге и за њега прислужили свеће.

– Неки су овај хришћански скуп протумачили као политичко окупљање, али то није тачно. Ми само желимо да се стање нашег колеге који је животно угрожен стабилизује и да оздрави, а наравно његов пример показује да ми радимо опасан посао и да ово није једини случај повређивања ватрогасаца током интервенције. Последњих година, нажалост, оваквих случајева је доста – истакао је Мијаиловић. 

Он је очекивао да молитви за оздрављење колеге присуствују представници Министарства унутрашњих послова, како би исказали поштовање према напору и вредном раду који ватрогасци улажу како би спасли животе и имовину грађана Србије. 

Начелник сектора за ванредне ситуације Предраг Марић, како преноси Танјуг, истакао је да је око стотину припадника овог сектора дало крв за тешко повређеног колегу Милана Рмуша и најавио  прикупљање новчаних средстава за његово даље лечење и евентуално пресађивање коже.

Он је захвалио начелнику ВМА, као и свим лекарима те установе, на пожртвованости, како у случају Рмуша, тако и других колега.

Подсећамо, у погону фабрике „Картонка Авала” на Ади Хуји пожар је избио у среду ујутро, а приликом гашења повреде је задобило шест ватрогасаца и два радника фабрике. Најтеже је повређен ватрогасац Рмуш, отац једногодишњег детета, који је задобио опекотине на шездесет одсто коже и који је животно угрожен. „Картонка Авала”, како се наводи у саопштењу Полицијског синдиката Србије, горела је десет пута у последње две године.


Извор: Политика

Нема коментара:

Постави коментар