11111111111111

Претражи овај блог

среда, 12. јул 2017.

Слава храма Светих апостола Петра и Павла у Винчи (ВИДЕО + ФОТО)





Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је 2. јула 2017. године, на Петровдан, свету архијерејску Литургију у цркви Светих апостола Петра и Павла у Винчи.

Саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке. У току богослужења Патријарх је рукоположио г. Стефана Петровића у чин ђакона. После празничне литије око храма и читања светог Јеванђеља, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј је благословио и преломио славски колач, који је заистинитом жртвом у молитвеном труду као овогодишњи домаћин припремио г. Рајко Добријевић са благочестивом породицом.

Многобројни верни народ, који је испунио свети храм и порту под сводом небеским око светиње, у исти глас мољаше Свевишњег и пред Њиме заступнике да у љубави измоле спасење роду нашем свеколиком, све време сведочећи сопствено узрастање у покајању и спремност на путу ка личном и свеукупном преображењу.

Славско сабрање својим присуством увеличали су директор Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама др Милета Радојевић, принцеза Катарина Карђорђевић и знамените личности из света културе и просвете.

После славског обреда, трудом старешине цркве у Винчи, архијерејског намесника врачарско-грочанског протојереја-ставрофора Драгана Станишића, у Парохијском дому је уприличена трпеза љубави.

































Извор: Српска Православна Црква

Нема коментара:

Постави коментар