петак, 16. јун 2017.

Патријарх примио најбоље ученике верске наставе

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 16. јуна 2017. године у Патријаршији српској у Београду најбоље ученике верске наставе основних и средњих школа на територији Архиепископије београдско-карловачке

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, у сарадњи са Одбором за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, у Патријаршији српској у Београду примио је победнке епархијског такмичења из верске наставе. Прва три места међу средњим школама освојиле су Земунска гимназија са вероучитељима Александром Милојковим и Дарком Радовановићем, Војна гимназија са вероучитељем јерејем Славком Папићем и XIV гимназија са вероучитељем Велибором Мартиновићем. Најбоље рангирани били су ученици основних школа Владислав Петковић Дис, Дринка Павловић и Гаврило Принцип са катихетама Слободаном Петковићем, Немањом Протићем и Небојшом Булатовићем. Такође, Патријарх је примио и ученике Математичке гимназије са вероучитељем Предрагом Ђукнићем.

Ученици Математичке гимназије већ традиционално освајају најпрестижније награде у земљи и свету. Ова школа је расадник таланата, а три ученика су освојили стипендије чувеног Универзитета у Оксфорду. Директор школе мр Срђан Огњеновић захвалио је Његовој Светости на пажњи коју је указао свим ученицима овим пријемом, наглашавајући да ће они ово памтити читавог живота.

Традиционално од 2004. године у београдским основним и средњим школама одржавају се такмичења из различитих области верске наставе. Најбољи ученици су награђени једнодневним излетом у наше манастире.

Као представници Одбора за верску наставу присуствовали су председник Одбора протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо, ђакон Бранислав Кеџић и мр Сандра Дабић, секретар Одбора.

Одбор за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке


Извор: Српска Православна Црква

Нема коментара:

Постави коментар