11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 20. јун 2017.

10 година архијерејске службе Владике стобијског Давида

Његово Преосвештенство Епископ стобијски и местобљуститељ струмички г. Давид прослоавио је 18. јуна 2017. године десетогодишњицу хиротоније.

Тим поводом светом архијерејском Литургијом у манастиру Успења Пресвете Богородице у близини Скопља началствовао је Његово Блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски г. Јован, уз саслужење Преосвећене господе Епископа брегалничког и местобљуститеља битолског Марка и стобијског и местобљуститеља струмичког Давида, као и више свештенослужитеља.

После читања јеванђелског зачала, Његово Блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски г. Јован надахнутом беседом обратио се сабраном народу, уједно честитајући 10-годишњицу хиротоније Епископу стобијском г. Давиду. На крају Литургије, архиепископ Јован је даровао епископу Давиду енколпио. Пригодно слово поводом годишњице хиротоније изрекао је и епископ Давид благодарећи архиепископу и свима присутнима који су дошли да му честитају јубилеј.

У наставку сабрања припремљена је трпеза за све присутне, а даљи програм је био испуњен извођењем изворних песама на кавалима.

Извор: poa-info.org




Нема коментара:

Постави коментар