11111111111111

Претражи овај блог

субота, 20. мај 2017.

Архиепископ Јован – почасни доктор теологије

На предлог Факултета зa друштвено богословље, Архиепископ охридски и Митрополит скопски г. Јован постао је почасни доктор богословских наука на Богословском факултету Атинског универзитета.

Промоција је одржана у свечаној сали Националног и Каподистријског универзитета у Атини, у присуству ректора, декана Богословског факултета, професора, многобројних личности из академског живота Атине, као и бројне публике.

Свечаном чину присуствовали су Преосвећени Епископ назијански г. Теодорит као представник Његовог Блаженства Архиепископа атинског и све Грчке Његовог Блаженства г. Јеронима, више архијереја Грчке Цркве, као и Преосвећена господа Епископи који су се налазили у пратњи архиепископа Јована: брегалнички и местобљуститељ битољски Марко и стобијски и местобљуститељ струмички Давид.

Реферат о академском раду архиепископа Јована прознео је Епископ авидуски Кирил. Уследила је свечана промоција са доделом дипломе о почасном докторату. У наставку, почасни доктор богословских наука архиепископ Јован је одржао академску беседу. Свечаност је окончана музичким програмом хора свештеника Метрополије пирејске.

Извор: poa-info.org




Нема коментара:

Постави коментар