11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 23. мај 2017.

ОПРЕЗ: Непогоде у Војводини, потоп у Новом Саду, олуја стигла у Београд! (ФОТО, ВИДЕО)

Републички хидрометеоролошки завод издао саопштење да се данас (23.05.) и сутра (24.05.) очекује локална појава краткотрајних временских непогода, обилнији пљускови и појава града

Како преносе медији, Палић, Зрењанин, Сомбор, Нови Сад, Кикинда, Лозница и још неки градови на северозападу земље су под ударима кише и громова, а облачност се полако спушта јужније, тако да ће Београд, и остали делови земље, добити кишу, могуће и град. Засад су на главном удару Срем и Бачка.

Према писању Телеграфа, у Новом Саду је око 12.30 било врло тмурно, падао је град, али се очекује разведравање у наредна два сата. Бројни корисници друштвених мрежа су јавили да се у Новом Саду смркло као да ће ноћ, усред бела дана.

Невреме се полако примиче Београду, тако да у наредних пола сата треба очекивати кишу.

На сајту Хидрометеоролошког завода стоји да ће у наредна 4 часа местимично краткотрајна киша, пљускови и грмљавина, понегде и град. У Београду и околини прво у западним а затим и у осталим деловима пљускови и грмљавине, а могућа је и појава града. Тренутна влажност ваздуха је 70 одсто.



ПОДНЕВНИ ПОТОП У НОВОМ САДУ, ЛЕД, КИША И МРАК ПОКРИЛИ ГРАД

Нови Сад су нешто после 12х прекрили тамни облаци толико да је завладао мрак на улицама, а потом је уследила олуја праћена грмљавином, ледом и провалом облака. Према извештајиам репортера 021.рс, као и самих грађана, десетине улица у Новом Саду су поплављене и отежано је кретање саобраћаја у свим деловима града, као и приградским насељима. Лед који је падао је зависно од дела града био величине кликера, али је негде био интезивнији па су улице буквално побелеле.


За сада нема информација о обустављању саобраћаја, али возила ГСП-а касне на свим линијама.

Грађани сведоче да кола у појеидним улицама на Детелинари, Сателиту, Центу, Новом насељу, Подбари, Клиси пролазе улицама које имају и до пола метра воде. На снимцима и фотографијама се виде да су под водом и неке од највећих улица у граду као што су Булевар Европе и Булевар ослобођења. Од дежурних служби 021.рс за сада није добио информацију да је било посебних интервенција, али се очекује да када престане киша буде позива за испумпавање воде из подрума и приземља кућа.














Извор: Новости онлине

Нема коментара:

Постави коментар