11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 28. март 2017.

Владика Иларион служио у храму Светог Илије у Бољевцу

Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион началствовао је 26. марта 2017. године светим архијерејским сабрањем у храму Светог пророка Илије у Бољевцу.

Саслуживало је свештенство Епархије тимочке сабрано из више архијерејских намесништава. Епископ је у беседи благословио присутне вернике и децу молитвом да их Господ укрепи у време Часног поста у вери и подвигу: -Нас љубав према Богу покреће на долазак у свети храм. Наши и ваши преци су градили овај велелепни храм са надом и љубављу према Богу за бољи живот за своје потомство. Времена су се променила од тада, и у духовном и демографском смислу. Највећи део нашег народа се изјашњава као верујући, али га нема у храмовима, јер има слабу веру коју треба јачати својом слободном вољом којом и бирамо вечни живот или вечну пропаст.

-Исто тако, потребно је волети Бога свим срцем и изграђивати тај однос љубави кроз испуњавање заповести Божјих, а заповести Његове нису тешке. Много је теже бити болестан и немоћан, усамљен и у проблемима, а лек за то налази се у Цркви - на светом богослужењу, поручио је Владика.

Извор: Епархија тимочка




Нема коментара:

Постави коментар