11111111111111

Претражи овај блог

петак, 10. фебруар 2017.

Владика Атанасије примио начелника Јужнобачког округа

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије примио је 9. фебруара 2017. године у Епископији у Босанском Петровцу начелника Јужнобачког округа Републике Србије г. Милана Новаковића.

Поред чланова делегације у пратњи начелника Новаковића пријему је присуствовао и начелник Општине Босански Петровац г. Златко Хујић.

На почетку пријема начелник Новаковић је поздравио епископа Атанасијa и изразио захвалност на пријему. Епископ је захвалио начелнику Јужнобачког округа на посјети.
Током разговора г. Новаковић је упознао епископа Атанасија са својим активностима током посете Крајини приликом које је обишао Гламоч, Босанско Грахово, Дрвар и Босански Петровац, где је домаћин начелник Општине г. Златко Хујић.

Епископ Атанасије је захвалио г. Новаковићу и његовој делегацији на њиховим активностима према житељима Крајине, а нарочито на донацији у школском прибору ученицима основних школа западнокрајишких општина, коју су сакупили ученици основних школа општина Јужнобачког округа Републике Србије. Епископ је изјавио да таква дела и иницијативе да се помогне другима јесу јеванђелска дела хришћанске љубави према ближњем.

Домаћин и гости су се на обстрано задовољство и радост договорили да се овакви сусрети и сличне харитативне делатности наставе и у будућности како на добробит људи који живе на простору Епархије бихаћко-петровачке и шире тако и становника општина Јужнобачког округа Републике Србије.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка




Нема коментара:

Постави коментар