11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 22. новембар 2018.

Молитва Светом Нектарију Егинском за исцељење од рака

Тропар, глас 1: Силивријску грану и чувара Егине који се последњих година јави, Нектарије, искреног пријатеља добродетељи, прославимо верни као божанског служитељ Христовог:јер 
исцељења многа точи онима који благочестиво вапију: слава Христу, Који те прослави, слава Ономе Који ти благодат чудеса даде, слава Њему Који кроз тебе свима исецљења дарује.


Кондак општи Светитељу, глас 2. Божанствени громе, трубо духовна, вере градитељу и истребитељу јереси, угодниче Свете тројице, велики Светитељу (име), који са анђелима увечности пребиваш, моли се непрестано за све нас.

Молитва:

О, Светитељу Нектарије, оче богомудри! Прими, чувару вере православне, исповедање људи Хришћана сабрааних данас у храму благодаћу Божијом која у теби пребива. Јер до граница земље руске стиже вест да се ти, Свети угодниче Христов, јављаш у свим крајевима васељене онима који име твоје призивају и исцељење им од болести рака дарујеш.
Чусмо да јереј који име твоје носи и храм у част твоју сазида у велику немоћ падае.од болести рака на грудима оболи, крв му свакога дана из ране истицаше, и страдаше љуто; али дело своје свето не остављеше.
Изненада, ти му се, Светитељу многомилостиви,, сишавши с небеса, у храму јави и поста видљив. Држећи те за сабрата и смртника, он ти рече: Болестан сам веома, ажелео бих свети олтар да саградим, да у њему Свету Литургију скупас парохијанима једном одслужим; после сам готов и да умрем, смрт ме не страши нимало. И мољаша се да га пред Богом поменеш.
Ти пак, оче, бестелесан будићи, сузама лице своје ороси, и загрливши страдалника, целиваш га и говораше: „Не тугуј, чедо моје, јер искушан болешћу, здрав ћеш постати. Сви ће за чудо ово дознати''. Он пак, исцељен, разуме с ким разговараше, а ти невидљив поста.
О велики угодниче Христов Нектарије! Онај храм данас већ је подигнут и чудеса се твоја као море изобилно изливају! Ми пак спознасмо да молитва праведника мора бити помогнута нашим усрђем да Богу служимо и решеношћу да за Христа умиремо, како би смо здравље задобили. Моле те, оче праведни, болна чеда твоја: да се испуни на нама воља Божија, добра, блага и савршена, која не жели смрти грешника, него да се обрати и жив да буде.
Ти пак, воље Божије проносиоче, исцели нас благодатним јављањем својим, да велик буде Бог на небесима и на земљи у све векове! Амин.

Нема коментара:

Постави коментар