11111111111111

Претражи овај блог

петак, 13. јануар 2017.

Лажно обавештавање јавности „Српског телеграфа“

Поводом текста „Поп наркоман пљачкао жене“ (наднаслов: „Свештеник завршио иза решетака, признао кривицу“) објављеног у „Српском телеграфу“ 12. јануара 2017. године, обавештавамо јавност да је у питању огромна дезинформација.

Новинарима „Српског телеграфа“ дали смо 11. јануара изјаву у парохијском дому храма Светог Великомученика Прокопија на Орловачи на питање да ли познајемо тридесетседмогодишњег  Р. Г. који је, по њиховом наводу, отимао торбе по сахранама на гробљу. Нико од новинара није постављао питање да ли је у питању свештено лице, на шта би добили одречан одговор.

Због тога је обмана јавности учињена текстом „Српског телеграфа“ запањујућа – у тексту се све време говори о свештенику-наркоману под наведеним иницијалима, а у питању уопште није свештено лице! Ово није први пут да „Српски телеграф“ погрешно обавештава јавност када је реч о Српској Православној Цркви и наноси штету угледу њеног свештенства. Стога овом приликом скрећемо пажњу како верном народу, тако и надлежним институцијама које су задужене за етички кодекс новинарства.

протојереј-ставрофор Милан Виленица,
старешина храма Светог великомученика Прокопија на Орловачи

Нема коментара:

Постави коментар