11111111111111

Претражи овај блог

среда, 21. децембар 2016.

Никољдан у манастиру Никоље

Храмовна слава никољске обитељи прослављена је светом архијерејском Литургијом којом је началствовао Епископ жички г. Јустин уз саслужење игумана манастира Вазнесење архимандрита Тимотеја, настојатеља манастира Раче протосинђела Германа и протођакона Александра Грујовића. Сабрање су увеличале сестре манастира Благовештење, Јовање и Успење, као и братство манастира Свете Тројице. Боголужење је појањем улепшао Вазнесењски хор из Чачка.

Након прочитаног јеванђелског зачала, Епископ је поучио своју паству и честитао славу речима: -Данас сви славимо и данас је најмолитвенија Србија, данас се име овога светитеља разлеже по читавој нашој отаџбини, а молитве приводе милост Божју на нас. Свети Николај је био ризница у којој су врлине пројављене. Чуда о којима читамо у његовом житију су величанствена, па стално испитујемо како то да у једном човеку буде толика благодат. Ако добро сагледамо и ми смо изабрани, Господ на вратима срца нашега стоји, куца да га примимо у себе.

Епископ је преломио славски колач и благословио жито, а потом причестио болесну игуманију Евпраксију и монахињу Теодору. У наставку су сви приступили трпези љубави. Пригодном беседом присутнима се обратио протосинђел Давид.

Извор: Епархија жичка




Нема коментара:

Постави коментар