11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 23. мај 2016.

С вером у Бога, за Крст часни и Мајку Србију

Владика врањски г. Пахомије освештао 21. маја 2016. године у селу Српска Кућа код Бујановца споменик настрадалим припадницима МУП-а Републике Србије у Копненој зони безбедности.

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, министар одбране Зоран Ђорђевић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин положили су венце на споменик настрадалим припадницима МУП-а Републике Србије који су погинули у терористичким нападима приликом извршавања безбедносних задатка у Копненој зони безбедности.

Породицама погинулих припадника полиције, министар Стефановић је поручио да Влада и Република Србија неће заборавити људе који су се за њу борили, дали оно највредније – своје животе, који су заслужили да буду хероји. „Ови људи су за Србију дали највећу вредност коју си имали, дали су своје животе. Заслужили су да буду хероји и ми ћемо поштовати њих, вас као њихове породице и све оне друге људе који су се заједно са њима борили да Србија буде слободна земља свих  грађана“, рекао је Стефановић.

Указавши да се у готово свакој полицијској станици у Србији могу видети слике припадника полиције који су страдали обављајући своју дужност, Стефановић је указао да полиција и војска обављају, можда, најтежи посао у нашој земљи. „Због тога тражим и борим се за то да ови људи имају довољно поштовања, јер раде оно за шта мало ко има храбрости и умећа“, истакао је министар полиције.

Стефановић је захвалио свима који су помогли да се споменик настрадалим припадницима Министарства унутрашњих послова подигне – „Ово место морамо учинити местом нашег ходочашћа, показати да су се ови људи борили за нашу земљу и нашу слободу“.

Освећењу споменика су присуствовали министар унутрашњих послова г. Небојша Стефановић, министар одбране г. Зоран Ђорђевић и министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања г. Александар Вулин, као и представници Полиције, Војске Србије и културног и јавног живота југа Србије.

Извор: Епархија врањска, МУП Србије




Нема коментара:

Постави коментар