11111111111111

Претражи овај блог

субота, 28. мај 2016.

Преседник Владимир Путин на Светој Гори (ВИДЕО)


https://www.youtube.com/watch?v=49OdGQQFctI
Председник Руске Федерације дочекан је 28. мaja 2016. године на Светој Гори са нарочитим почастима. Прот Свете Горе старац Павле Лавриот, игумани и представници светогорских манастира поздравили су Владимира Владимировича у Свештеној општини у Кареји.   

У саборном храму Свете Горе - Протату Владимир Путин се поклонио чудотворној икони Пресвете Богоридице „Достојно јест“, после чега је одслужен молебан. Поздравним говором Председнику Русије обратио се протоепистат Свете Горе Атонске. У свом отпоздраву председник Руске Федерације се осврнуо на тесне историјске везе Русије и Свете Горе и истакао да је поклоњење светогорским светињама посебан благослов.

Високи гост је примљен у здању Свештене општине, уз учешће такође веома високог госта - председника Грчке Прокописа Павлопулоса. Овде се поздравним говором председнику Русије обратио Митрополит милетски Апостол (Васељенска Патријаршија), који је, између осталог, казао: „Са славословљем и благодарењем Богу поздрављамо Ваше поклоничко путовање у Монашку републику. Не примамо Вас као туђе, него као своје.“

Извор: Патриархиа.ру (превод Информативна служба СПЦ)

Нема коментара:

Постави коментар