11111111111111

Претражи овај блог

петак, 15. април 2016.

Сабор женског монаштва у манастиру Рустову


Светом Литургијом пређеосвећених Дарова коју је 14. априла 2016. године служио Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије у манастиру Рустово у Паштровићима почео је сабор женског монаштва Митрополије црногорско-приморске.

Након светог причешћа Владика је благосиљао славски колач у част празника Преподобне Марије Египћанке. У архипастирској бесједи митрополит Амфилохије је рекао да је смисао хришћанског живота да душе и тијела благодатно рађају Онога кога је родила Пресврета Дјева. -То је смисао хришћанскога живота, а посебно оних који себе цјелосно посвећују Господу, рекао је Владика.

Он је рекао да су душа која не рађа и тијело које не рађа – мртва душа и мртво тијело. -Само оне душе и она тијела која рађају, попут Пресвете Дјеве, не само тјелесно обичног човјека, него рађају самога Господа благодатно - само те душе и та тијела знају зашто постоје, зашто живе на овој земљи, знају у чему је пуноћа и коначни смисао њиховога живота, рекао је митрополит Амфилохије.

Извор: Митрополија црногорско-приморска




Нема коментара:

Постави коментар