11111111111111

Претражи овај блог

петак, 26. фебруар 2016.

Њено величанство љута папричица: Ево зашто треба да је једете сваки дан

Можда нисте велики љубитељ љуте хране, али свакако не би било лоше да уврстите ову намирницу у своју исхрану. Реч је о љутој парпичици. Осим што ће дати посебан шмек сваком вашем јелу, она је и невероватно здрава.

Може добро да вас ољути, али је веома здрава


Идеалан зачин ако желите да смршате 

Додатно зачињена храна доводи до смањења телесне тежине. Истраживања су показала да љути феферони садрже капсаицин, састојак који помаже телу да сагори више калорија.

Убија ћелије рака

Истраживања су показала да капсаицин у љутим феферонима убија ћелије рака. Ово љуто поврће такође помаже у борби против прехлада, служи као превенција можданог удара, а спречава и гојазност.

 

Штити срце 

Љуте папричице штите од болести кардиоваскуларног система, смањују ризик од инфаркта и можданог удара а смањују и штетни утицај лошег холестерола.

 

Регулише крвни притисак

Научно је доказано да љуте папричице снижавају крвни притисак и опуштају крвне судове.

 

Ослобађа од беса

Љута храна подстиче производњу серотонина, хормона због којег се људи осећају добро. Због тога је корисна у борби против депресије.


Извор: Вести онлине


Нема коментара:

Постави коментар