11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 19. мај 2015.

Ево шта се дешава у вашем организму док седите (ВИДЕО)

Уколико имате посао попут нашег, дозволите да вас подсетимо да сте до овог тренутка 80 одсто свог дана провели седећи. Седећи у превозу од куће до посла, седећи за својим радним столом, седећи за ручком… Углавном, схватили сте.

 Човек чак 80 одсто времена свог дана проведе седећи, што озбиљно нарушава његово здравље

Осим уколико претходних пет година нисте били одсечени од света (и интернета) управо ћете постати свесни колико је то било лоше за вас. Не некоришћење интернета, већ седење.

Међутим, чак и ако мислите да сте сва упозорења већ чули, погледајте ову анимацију и сазнајте шта се све дешава у вашем организму кад седнете.

У истраживању спроведеном над 200.000 испитаника који су праћени три године, откривено је да седењем 11 или више сати дневно повећавамо ризик од смрти за 40%, у односу на оне који седе 4 сата дневно или мање.

Чим седнете, активност ензима чија је улога разлагање масти у вашем телу, пада за 90%, као и ниво доброг холестерола у крви, док крвни притисак расте.

Истовремено, кад мишићи ногу престану да раде, притисак се са њих преноси на врат и кичму.

Седење подразумева и повећање вероватноће да вам се у мозгу створи тромб, као и скок шанси да оболите од гојазности, дијабетеса или кардиоваскуларних болести.

Људи чији посао подразумева седење за столом дупло су изложенији ризику од добијања болести срца него они чије занимање подразумева физичку активност. Рак дојке и дебелог црева такође су повезани са прекомерним седењем.




Извор: Вести онлине

Нема коментара:

Постави коментар