11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 28. април 2015.

Недеља Мироносица у Бољевцу

У Недељу Мироносица, 26. априла 2015. године Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион посетио је Бољевац и храм Светог пророка Илије у којем је началствовао светим евхаристијским сабрањем, уз саслужење свештеника Епархије тимочке.

У току свете Литургије владика Иларион је, чином протонамесника, одликовао јереја Ристибора Стевића, пароха бољевачког. Поред ученика веронауке и верног народа овога краја, Литургији су присуствовала и деца из Православног спортског друштва “Света Србија“ из Београда, која су такође приступила светом Причешћу, а допутовала су ради учешћа у спортским такмичењима са вршњацима у Бољевцу.

У својој поучној беседи владика је говорио о празнику посвећеном женама Мироносицама. Након Литургије владика Иларион је у пратњи свештеника отворио и благословио Спортске сусрете деце, спортиста из више градова, која ће се након свечаног дефилеа такмичити у различитим спортским дисциплинама у часном, хришћанском духу, после чега је предвиђено дружење свих учесника и упознавање са знаменитостима Бољевца и околине.

Извор: Епархија тимочка

Нема коментара:

Постави коментар