11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 26. фебруар 2015.

Протојереј-ставрофор Велибор Џомић тренутно је у Београду са својом породицом

Протојереј ставрофор, Велибор Џомић, којем је по налогу Министарства унутрашњих послова (МУП) забрањен улазак у Црну Гору, тренутно је у Београду са својом породицом.

Џомићев адвокат, Зоран Пиперовић казао је да још нема ништа у случају прогнаног свештеника, понављајући да је срамно све што се издешавало око његовог боравка у Црној Гори.


„Поводом случаја нема ништа ново. Отац Велибор је тренутно у Београду и његова породица је отишла горе на неколико дана да проведе вријеме са њим. Он дефинитивно планира да се врати у Црну Гору, али још не знам тачно када ће то бити. Што се мене тиче, он може одмах да дође, али ме не би чудило да му опет забране улазак“, казао је Пиперовић Дневним новинама.

Оцијенио је да је „велика срамота ово што се ради“.

„Нарочито што нико од медија не жели пером да мрдне, јер све новине пишу како се коме ко свиђа или не свиђа. Такође, да је отац Велибор неко из Европске уније, та особа би била одмах пуштена назад у Црну Гору, али пошто се ради о неком из Србије стварају се непотребни проблем“, рекао је Пиперовић. МУП је недавно донио одлуку да Џомић мора да напусти Црну Гору након што је АНБ процијенила да представља пријетњу за националну безбједност. Након жалбе на рјешење МУП-а, Управни суд је донио рјешење по коме Џомић може привремено боравити у Црној Гори, до окончања поступка у вези с тим пред тим судом. Ипак полиција је прије десетак дана спријечила да он уђе на граничном прелазу Враћеновићи, на основу усмене наредбе.

Бојана Пејовић
Извор: Дневне новине/Mитрополија црногорско-приморска

Нема коментара:

Постави коментар