11111111111111

Претражи овај блог

среда, 9. април 2014.

У Петрограду 700 садница дрвећа у част 700-годишњице Светог Сергија Радоњешког

Дрвеће ће бити засађено у Петрограду поводом 700-годишњице рођења Св. Сергија Радоњешког

Саднице храста, кестена, ораха и врба биће подељене појединим црквеним намесништвима, извештава информативна агенција „Living Water“.

Дрвеће ће бити засађено поред Саборне цркве Свете Софије у Царском Селу. На Цвети, 13. априла биће отворена Алеја Св. Сергија Радоњешког. После Божанске Литургије, протојереј Генадиј Зверев, настојатељ ове цркве, служиће молебан пре садње дрвећа.

„Није случајно што постоји изрека да свако треба да засади једно дрво у току свога живота. Можемо често  видети слику дрвета која се користа као симбол живота у Светом Писму и на иконама. Дрвеће зрачи пријатношћу и пружа нам чист ваздух. Сађењем дрвета долазимо у додир с природом“, рекао је протојереј Генадиј Зверев.

Саднице је поклонио Расадник воћа и биљака Пушкин, који је читавих тринаест година помагао Петроградску епархију око обнове вртова и да уређења зелене површине у портама цркава и манастира.

Према речима Александра Довљатова, генералног директора овог расадника, тешко је засадити 700 садница дрвећа у једном дану, па ће се овај посао обављати у етапама неколико  месеци.

Дрвећа ће бити посађена у парохијама у Колпинској и Павловској области.

Извор: Правмир/Српска Православна Црква

Нема коментара:

Постави коментар