11111111111111

Претражи овај блог

среда, 12. јун 2013.

Протест студената у Бањалуци

Око 2.000 студената окупило се у протестној шетњи у Бањалуци, захтевајући решавање својих основних животних проблема, смену министра просвете и борбу против криминала, корупције и непотизма. Студентима се придружили демобилисани војници који су месецима незапослени.

У мирној протестној шетњи окупило се око 2.000 бањалучких студената, који траже од власти Републике Српске решавање својих егзистенцијалних проблема, смењивање министра просвете Горана Бутабџије, и одлучну борбу против криминала, корупције и непотизма.


Бањалучки студенти поручили су да не желе да Република Српска остане власништво "приватника и кабадахија".

Студенти су носили транспаренте на којима пише "Данас немате довољно лисица за нас", "Мука нас је натерала", "Тито је рекао - студенти су у праву", а доминирао је транспарент с написом "Нема повлачења".

Пошто је полиција претходно забранила протестни скуп, студентске вође су истакле да им нико не може забранити да размишљају.

Студентима су се придружили демобилисани војници Оружаних снага БиХ који месецима немају посао, као и група грађана која подржава бањалучку породицу Вулић.

Породица Вулић већ годину дана води спор са властима, захтевајући да сачува приступни пут свом имању у центру Бањалуке, где контроверзни бизнисмен Миле Радишић гради велики стамбено-пословни центар.

Студенти пре два дана нису дошли на заказани састанак с председником РС Милорадом Додиком, који је оценио да су најављена окупљања политички мотивисана и да студенти имају "незајажљиве захтеве".


Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар