11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 8. април 2013.

Operisan general Ratko Mladic

Penzionisani general Vojske Republike Srpske danas nije došao u sudnicu haškog tribunala, jer je rano jutros imao operativni zahvat. 

Sudjenje generalu Ratku Mladiću nije danas nastavljeno pred Tribunalom u Hagu jer je Mladić rano jutros bio podvrgnut ranije zakazanom "manjem medicinskom zahvatu". Kako je rekao predsedavajući sudija Alfons Ori, posle ove hirurške intervencije lekar specijalista preporučio je Mladiću da danas odmara. 


Penzionisani general VRS jutros nije doveden u sudnicu, a ni sudsko veće, ni odbrana nisu imali informaciju zbog čega, osim izjave optuženog da se ne oseća dovoljno dobro da bi prisustvovao procesu. Sudije su zatim naložile da Mladića pregleda lekar sudskog pritvora u Sheveningenu, ali je iz pritvora stigao odgovor da to nije moguće pre 13 sati.

Mladićev branilac, advokat Branko Lukić, najavio je da će podneti zahtev da zbog lošeg zdravstvenog stanja svog klijenta broj sudskih dana bude smanjen sa pet na četiri nedeljno. On je, takođe, dodao da su taj predlog podržali i lekari iz pritvora Tribunala.

Proces protiv Ratka Mladića će, kako najavljuju u Tribunalu, biti nastavljen sutra kada bi trebalo da svedoči Žan-Rene Ruez koji je do 2001. bio glavni istražitelj tužilaštva o Srebrenici.

(Beta/S media)
Foto: Beta/AP photo/Ratko Meišner

1 коментар: