11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 19. март 2013.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ НАСТАВКА РАДА БОГОСЛОВИЈЕ У МАНАСТИРУ КРКИ


После недељног немилог догађаја и напада на наше богослове у Кистању обавештавамо јавност, а посебно родитеље и пријатеље наших ученика да је настава у крчкој богословији данас (19. 03. 2013. год.) поново почела са радом, по устаљеном програму Светог Синода.


Сви повређени ученици су добро, осим једног који је због теже повреде упућен на кућно лечење. Осим њега, сви други нападнути ученици ће од данас опет бити на часовима.

Захваљујемо свима који су ових дана дали подршку богословији, нашим ученицима, а посебно онима који су ни криви ни дужни нападнути у Кистањама. Нападнути су од оних који желе у Републици Хрватској ширити међуверску и међунационалну мржњу. Ми се молимо Богу за њих, да одврати гнев њихов уперен на нас и управи их на пут достојанственог и културног живота.

Захваљујемо надлежним државним институцијама и Министарству унутрашњих послова Р. Хрватске на брзој и ефикасној интервенцији, надајући се да ће овај случај бити доведен до краја и да ће починиоци овог гнусног дела бити санкционисани.

Хрватска је на прагу уласка у Европску унију, а оваква недела представљају тамне мрље, које иду на штету свима, осим онима који на злу и туђој невољи виде могућност за своју промоцију – промоцију зла и насиља. Ми се искрено надамо да такви неће постати никакви јунаци и да ће њихова недела бити од надлежних државних институција адекватно санкционисана.

Недела, као ово недељно у Кистању, су претња свим грађанима, без обзира на њихову верску и националну припадност, па су претња и европској будућности Хрватске. О томе би надлежне државне институције на време требале повести рачуна зарад свих и на добро свих.

Нема коментара:

Постави коментар