11111111111111

Претражи овај блог

среда, 26. децембар 2012.

Албанска паравојска Дачићу прети оружјем

Ивица Дачић: Уколико власти у Прешеву саме не уклоне споменик држава ће то учинити силом. Шефкет Хасани: Уколико дирне споменик ОВПБМ, Дачић ће се сусрести са 500 спремних војника са Запада.

Приштина–Бивши припадници расформиране Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе (ОВПМБ) запретили су јуче председнику Владе Србије Ивици Дачићу оружаним сукобом ако Влада Србије покуша да сруши споменик ОВПМБ у Прешеву.

На сајту Прешева јоне (http://www.preshevajone.com/) они су навели да ће врло лако поново обући чизме и униформе и узети оружје. Одговарајући на најаве и претње премијера Србије Ивице Дачића да ће Србија силом уклонити споменик припадницима бивше ОВПМБ, уколико то власти у општини Прешево не учине, командант Љуљи – Љуљзим Ибиши је рекао да су спремни да се томе супротставе, ако је потребно и оружјем, преноси Бета.

„Ми као бивши припадници и команданти ОВПМБ због европских интегративних процеса дали смо приоритет дијалогу и настојањима да проблеме решавамо кроз разговоре, уз наду да ће се зауставити репресија Србије према етничким Албанцима у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи. Међутим, због сталних провокација жандармерије и због претећих изјава Дачића испада да Београд не интересује ни дијалог ни стабилност у региону”, казао је Ибиши.

Са друге стране Шефкет Хасани, познат под надимком Поети (Песник) рекао је да ће се, уколико дирне споменик ОВПМБ у Прешеву, Дачић сусрести са 500 спремних војника са Запада. Хасани је позвао Србију да предност да дијалогу, како би се „данас срели за преговарачким столом, а не сутра у шуми”.

Премијер Србијe и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је јуче да ће, уколико власти у Бујановцу и Прешеву самe не уклоне споменик припадницима такозване Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе (ОВПМБ) у центру Прешевa, држава то учинити силом.


Извор: Политика

Нема коментара:

Постави коментар