11111111111111

Претражи овај блог

петак, 19. октобар 2012.

FSS: Koga laže Deni Rouz? /video/

Fudbalski savez Srbije postavio je na Jutjub video snimak pod nazivom "Koga laže Deni Rouz?", na kojem je prikazan engleski reprezentativac tokom meča u Kruševcu protiv mlade reprezentacije Srbije. Revanš meč baraža za Evropsko prvenstvo igrača do 21 godine izazvao je reakcije nezapamćenih razmera zbog opšte tuče igrača i članova stučnog štaba na kraju, a na račun FSS-a stiže optužbe za vređanje Rouza na rasnoj osnovi.

 Rouz je posle utakmice u Kruševcu izjavio da je vređan na rasnoj osnovi, kao i da je gađan kamenjem, mediji na Ostrvu su te scene dočekali "na nož", a naš savez sigurno očekuje i kazna.

Ipak, na snimku koji traje šest minuta i šest sekundi prikazano je intoniranje himne Engleske, kao i više situacija u kojima Deni Rouz izvodi aut ili ima kontakt sa loptom.
 
"Kao što možete videti na ovom video snimku, tokom utakmice UEFA Under-21, nije bilo nesportskog ponašanja i vređanja protivničkih igrača na rasnoj osnovi", piše u opisu tog snimka na sajtu Jutjub.

Po završetku utakmice baraža za Evropsko prvenstvo u utorak došlo je do velike gužve na terenu i guranja igrača i članova stručnih štabova obe reprezentacije.
 
U gužvi koja je nastala po završetku meča, Rouz je dobio crveni karton zbog provokacije navijača i šutiranja lopte u publiku.
 
Evropska fudbalska unija (UEFA) je najavila postupak protiv FSS-a zbog "navodnog rasističkog skandiranja" navijača tokom utakmice i posle nje, a sami možete da procenite kako je Rouz ispraćen sa tribina kada je imao kontakt sa loptom.



Izvor: Blic

Нема коментара:

Постави коментар