11111111111111

Претражи овај блог

петак, 19. октобар 2012.

Epidemija nepoznate bolesti u Vladičinom Hanu

U Vladičinom Hanu je do danas u podne identifikovano 40 obolelih i osam hospitalizovanih pacijenata, u epidemiji za sada nepoznatog uzročnika.

"Ekipe Zavoda za javno zdravlje iz Vranja su već na terenu, tako da je epidemija pod stalnim nadzorom", kaže se u saopštenju ove zdravstvene ustanove koje je potpisala direktorica Eržika Antić.

"U ovom trenutku još ne znamo da li je uzročniik epidemije bakterija ili virus, a bolest se manifestuje temperaturom od 41 do 42 stepena, mučninom, gađenjem, povraćanjem i krvavom stolicoim", kazala je Antićeva za Tanjug.

Ona je rekla da se na terenu sprovodi "aktivan epidemiološki nadzor i epidemiološko ispitivanje i istraživanje" nad pacijentima, kako u njihovim porodicama, tako i u Domu zdravlja gde se bolesni prijavljuju.

Dr Goran Ristić, specijalista epidemiolog, načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti kaže da su u ovom trenutku preduzete sve potrebne mere kako bi se što pre otkrio uzročnik, a epidemija tako zaustavila.
"Obavestili smo sve nadležne o situaciji u Vladičinom Hanu, a naše stručne ekipe intenživno rade na otkrivanju uzročnika", kaže dr Ristić.

Prema informacijama koje su Tanjugu potvrđene u Zdravstvenom centru u Vranju, Bolnici u Surdulici i Domu zdravlja u Vladičinom Hanu, stanje obolelih je stabilno i pod kontrolom.


Izvor: Prva Srpska Televizija

Нема коментара:

Постави коментар