11111111111111

Претражи овај блог

субота, 20. октобар 2012.

Руски православни хит на Сајму књига

У оквиру овогодишњег Сајма књига у Београду од 21. до 28.октобра посетиоци сајма ће имати прилику да се упознају са српским издањем руског православног бестселера "Несвети а свети", оца Тихона (Шевкунова) на штанду издавачких кућа Руске Федерације.

 Овдашњој публици је отац Тихон познат и као редитељ утицајног филма "Пад Византије". Иначе Отац Тихон је завршио редитељски факултет и отишао је у монахе, да би постао архимндрит и игуман Сретењског манастира те изузетно угледна фигура Руске Цркве. Поред тога што руководи манастиром и врши функцију секретара црквеног савета за културу руске цркве отац Тихон је покренуо прикупљање средстава за српске манастире и богословију у Призрену (прикупљено је 200 000 долара). Такође под његовим вођством је најчитанији православни сајт на свету Православие.ру (сајт сретењског манастира) добио и српску верзију која је за кратко време постала популарна на српском православном интернету.

Посетиоци сајма ће моћи да дођу до књиге која је у Русији постала прави бестселер. Продато је више од 1 000 000 примерака ове књиге само за годину и по дана. "Несвети, а свети" су проглашени за књигу године у Русији.Занимљиво је да су читаоци ове књиге како они који су црквени људи тако и они који нису до сада били верници.

Како је књига успела да привуче различите узрасте и људе са различитим односом према вери и традицији? У књизи аутор гаји изузетно отворен и искрен однос према читаоцу, а ликови које он описује (као што је Јован Крестјанкин, монаси Псково-Печерског манастира) задивиће сваког ко чита својом једноставношћу, кротошћу и карактером. Због једноставног и директног приступа теми духовног живота књига се лако чита а неретко се прочита у даху. То је књига која оставља позитиван траг на читаоца и то је књига које се препоручује другима.

На српском језику књига је насловљена "Несвети, а свети" и издата је у 2 000 примерака од стране предузећа Информатика.


 Извор: Русија.рс

Нема коментара:

Постави коментар