11111111111111

Претражи овај блог

субота, 20. октобар 2012.

Епидемија у Владичином Хану

У Владичином Хану проглашена епидемија проузрокована лошом бунарском водом, од које је 40 особа оболело, а осам хоспитализовано у сурдуличкој болници. Њихово стање је стабилно, а у току је епидемиолошко испитивање те воде.

У врањском Заводу за јавно здравље потврђено је да је епидемија од које је оболело 40 особа, а осморо задржано на болничком лечењу, проузроковна лошом бунарском водом.

Становници централног дела Владичиног Хана, заразили су се, пијући бунарску воду, док је рађена реконструкција водоводне мреже.

У току је епидемиолошко испитивање те воде, а резултати анализе ће бити готови у понедељак, каже директор Завода Ержика Антић.

Болест се манифестује температуром од 41 до 42 степена, мучнином, гађењем и повраћањем. Стање оболелих је стабилно и под контролом.

Председник Скупштине општине Миљан Стојановић каже за Танјуг да је епидемија у Владичином Хану била предмет хитног састанка руководства општине, које је закључило да се, за решење ситуације помоћ затражи од Министарства здравља и других надлежних институција.

Завод је саопштио и да је вода у Богошеву селу код Владичиног Хана намерно контаминирана и није за пиће. Резултати анализе воде ће такође бити готови у понедељак, а у току је истрага полиције. Други случај контаминације воде није повезан са епидемијом.


Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар