11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 18. октобар 2012.

Прота Голијан - Од обожаваног проте до прогнаника 2 део







Од праведника до издајника. Од паметног момчета из босанске забити до духовника. Од обожаваног проте до прогнаника. То је путања проте Милорада Голијана.

Истинољубив, поштен, образован, срчан, непоткупљив, некористољубив, непоколебљив борац, човек који има времена за свакога, поп без таса и тарифника, речити брђанин прерастао у вансеријског говорника чији баритон громовито преноси његове умне, човечне поуке, проповедник који зна да повеже духовну сферу са свакодневним, практичним животом обичних људи, привукао је масу присталица и следбеника. Али и љутих противника, из редова корумпираних, бирократизованих, једноумних, и завидних. Крећу прогони, бива проглашен за издајника, припрема се његова ликвидација... Измучен, прогањан, прота Голијан на крају ослепи...

Али ово није документарац о слепом човеку. Него прича о супериорном праведнику који, због тога што је такав какав је, испашта. Парабола на Христов пут и пострадања. Величанствено житије проте Голијана, казују сам прота и петорица његових јеванђелиста.

Уредник, сценариста и редитељ: Владимир Перовић

Нема коментара:

Постави коментар