11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 21. август 2012.

Opsada evropskih crkava po ugledu na "Pusi rajot" (VIDEO)

Ruska policija traga za preostalim članicama benda "Pusi rajot", čime šalje jasan signal da neće biti uzmicanja u slučaju koji je izazvao veliku pažnju svetske javnosti. U međuvremenu, akcije solidarnosti sa članicama benda koje su u Rusije osuđene na dvogodišnje kazne zatvora nastavljaju se širom Evrope. Aktivisti su tako sproveli akcije i u dve crkve - pravoslavnoj u češkom gradu Karlovim Varima i katoličkoj u Kelnu u Nemačkoj.



Ruska policija nije saopštila imena članova i spimpatizera grupe "Pusi rajot" za kojima traga, kao ni da li ih traži da bi protiv njih podigla optužnicu ili samo zbog ispitivanja.

Prema rečima predstavnice ruske policije nova potraga sprovodi se u okviru novog postupka, odvojenog od onog kojim su članice "Pusi rajota" osuđene na kazne zatvora od dve godine.
 

Nemački odgovor na "Pusi rajot" u Kelnu


Troje demonstranata obučeni kao članice "Pusi rajota" izbačeni su iz katedrale u Kelnu, posle protesta zbog oštrih kazni ruskim pankerkama. Policija je demonstrante privela i moguće je da će se suočiti sa zatvorskim kaznama.

Jedan od aktivista je prilikom hapšenja uzviknuo: "Sloboda za Pusi rajot!".

Lokalni mediji prenose da će protiv privedenih biti pokrenut postupak za "narušavanje mira i prekidanje verske službe", za šta je predviđena kazna do tri godine zatvora.


Protest u pravoslavnoj crkvi u Češkoj

Feministkinje u Kijevu u znak podrške "Pusi rajot" obaraju krst
Pravoslavna crkva Svetog Petra i Pavla u Karlovim Varima dobila je obezbeđenje kada su se u njoj pojavili protestni natpisi "Oslobodite Pusi rajot" povodom stroge zatvorske kazne izrečene članicama te ruske grupe za izgred u crkvi u Moskvi.

Otac Nikolaj iz tog pravoslavnog hrama u poznatoj češkoj banji koju masovno pohode ruski turisti, a jedna je od centara ruske dijaspore u Češkoj, dobio je i preteću, vulgarnu SMS poruku od nepoznate grupe "Mali pomoćnici satane".




Izvor: Vesti online

Нема коментара:

Постави коментар