11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 24. јул 2012.

Ponovo protest protiv "Bus plusa" (VIDEO)

Posle izjave gradskih čelnika da ne prihvataju zahteve nezadovoljnih građana koji su juče protestovali protiv “Bus plus sistema", udruženje "Narod protiv Bus Plusa" pozvalo je danas Beograđane da u avgustu ne kupuju dnevne i mesečne karte za prevoz.


Organizatori protesta "Narod protiv Bus Plusa" smatraju da će obustava kupovine karata predstavljati ozbiljan finansijski udar na firmu "Apex" i GSP, a koji bi ih naterao da razmotre zahteve građana, piše u saopštenju.

Novi protest na kome će i zvanično biti promovisana kampanja bojkota kupovine karata biće održan 30. jula.

U Udruženju “Narod protiv Bus Plusa" kažu da ukoliko u narednih mesec dana njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, oni će u septembru, kada bude završena sezona godišnjih odmora i počne školska godina, intenzivirati proteste i aktivnosti za ukidanje "Bus Plusa".

 Na juče održanom protestnom skupu na Trgu Republike zatraženo je raskidanje ugovora sa firmom "APEX" i ukudanje "Bus Plus" sistema, ukidanje tačkaste kontrole koja podrazumeva zaustavljanje vozila, ukudanje ulaska samo na prednja vrata, smanjenje cene dnevnih i mesečnih karata za 30 posto, pokretanje istrage o tome da li je ugovorom sa firmom "APEX" oštećen Beograd i GSP.

 Predstavnik gradske uprave Bojan Bovan odbacio je zahtev grupe građana u okviru udruženja “Narod protiv Bus Plusa” da cene karata u gradskom prevozu budu smanjene za 30 odsto.

 Na jučerašnjem skupu na Trgu republike i na Zelenom vencu, organizatori koji su građane pozdravljali sa "Pomaže Bog", dok su okupljeni odvraćali sa "Bog ti pomogao", narušavajući na taj način građanski duh okupljanja. Među organizatorima, ali i okupljenima bilo je pristalica nacionalističkih udruženja, poput Udruženja "Naši", ali kako kažu, u centru grada okupili su se isključivo kao građani Beograda.

Bus plus: Za 50 odsto

više očitavanja karata

Nakon sedam dana od uvođenja novih mera, prema podacima Direkcije za javni prevoz, broj očitavanja kartica u vozilima gradskog prevoza je povećan za 50 odsto, saopšteno je iz sistema Busplus. Broj dopuna nepersonalizovanih kartica takođe je uvećan za 50 odsto.  Kako se navodi u saopštenju, prodaja karata kod vozača, najviše prisutna u prigradskim opštinama u okviru ITS2, uvećana je za više od 80 odsto. Na stanicama gde se sprovodi vanredna kontrola u proseku 40 odsto putnika izađe iz vozila  jer nema važeću kartu.
Linije  sa najmanje očitanih kartica su 38, 110 i 522, navode u “Busplusu”, a nakon prve nedelje novih mera broj očitavanja na njima i dalje je mali.




Sa jučerašnjeg skupa na Trgu republike:

Izvor: Blic

2 коментара:

  1. Анониман26. јул 2012. 00:01

    Mora biti vise sledeci put, pridruzite se twitter kampanji, mozda bude bolja organizacija.
    http://intweets.com/twitter-channels/DebataOBusPlus-711423421

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман26. јул 2012. 15:20

    Mnoge su stvari nejasne oko tog ''bus plusa'' i treba narodu reci kako je ta nazovi firma dosla kod nas, uzgred budi receno oni su bili i u Makednoji, i jos nekim zemljama ali posle nekog vremena taj njihov stistem nije uspevao da se odrzi, ja cu se pridruziti twiterasima na ovom linku...

    ОдговориИзбриши