11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 26. јун 2012.

Nikolić ponudio Dačiću mandat

Predsednik Srbije i doskora prvi čovek Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić sastao se sa danas sa liderom socijalista Ivicom Dačićem i zvanično mu ponudio mesto mandatara u budućoj vladi, saznaje „Blic“ u Predsedništvu.

 Predsednik republike Tomislav Nikolić i lider SPS-a Ivica Dačić

Ivica Dačić, kako se navodi, nije dao konkretan odgovor Nikoliću, već je rekao da o tome treba da odlučuje Predsedništvo SPS. Dobro upućeni izvor „Blica“ kaže da će Predsedništvo SPS biti sazvano do petka kada bi i praktično trebalo da bude okončana dilema - koju će vladu Srbija dobiti.
 
List “Alo“ u sutrašnjem broju tvrdi da je dogovor naprednjaka i socijalista postignut, kao i da je Nikolić ponudio Dačiću i sve resore koje je SPS imao u odlazećoj Vladi sa Demokratskom strankom.

 
Vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić rekao je ranije danas za B92 da će “DS teško formirati novu Vladu Srbije”, kao i da “ima šanse da vladu formiraju naprednjaci”, ne precizirajući na osnovu čega to tvrdi, kao ni da li to znači da su naprednjaci postigli dogovor sa socijalistima.
 
-Ne mogu da govorim o svim detaljima i stvarima koje su nekima od nas poznate pošto nisu rezultat nečeg zvaničnog, već neforalnih saznanja - rekao je Vučić.
 
Na neformalnom sastanku užeg rukovodstva SPS krajem prošle nedelje većina visokih funkcionera iznela je stav da u skladu sa izbornim rezultatima Ivica Dačić treba da bude premijer.
 
Međutim, kako kaže naš izvor iz SPS, to i ne znači da će zvanični vrh stranke doneti identičnu odluku. Dačić je lično, navodno, naklonjeniji vladi sa koalicijom oko DS i sa Borisom Tadićem, ali je spreman da odluku prepusti vrhu stranke.


Izvor: Blic

Нема коментара:

Постави коментар