11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 29. новембар 2011.

Поново сузавац на Јагњеници

Срби код Јагњенице праве алтернативни пут око барикаде коју је јуче заузео Кфор, а нову постављају на путу ка Звечану. Кфор употребио сузавац. Разговор представника Кфора и председника Општине Зубин Поток није дао резултате.

Jagnjenica-22.21.jpg
Јагњеница (22.21)
22.02 - Барикада у Дудином кршу, коју је пре неколико ноћи Кфор покушао да уклони, вечерас је додатно ојачана и бетонирана. На овој барикади, која се налази на мосту, Срби су бетонирали и арматуру, тако да је до Звечана немогуће доћи из јужног дела Митровице, јавља Танјуг.

18.30 - Срби у Јагњеници нешто после 18 сати истоварили нове количине земље како би ојачали барикаде.

16.19 - Кфор, око 16 сати, остао делимично блокиран након што су Срби истоварили нове количине шута у Јагњеници, са обе стране пута Зубин Поток-Звечан.

15.40 - Срби довезли два камиона шљунка и насипају барикаду на путу ка Звечану. Кфор баца сузавац у покушају да их спречи да поставе барикаду и направе алтернативни пут, јавља репортер РТС-а.

15.15 - Срби довезли механизацију у Јагњеницу и праве алтернативни пут, како би заобишли барикаду коју је заузео Кфор и тако спојили Зубин Поток са осталим местима на северу КиМ.

13.25 - Кфор упозорава: Реаговаћемо ако поставите нову барикаду.

12.25 - Није постигнут договор припадника Кфора и председника Општине Зубин Поток, јавља репортер РТС-а.

9.20 - Кфор позвао председника Општине Зубин Поток Славишу Ристића на разговор у 12 часова.

8.45 - Кфор је преко разгласа упозорио Србе да не прилазе жици која дели војнике и демонстранте, јер ће у супротном употребити сузавац.
Војници Кфора употребили су сузавац у покушају да спрече Србе у Јагњеници, да насипају нову барикаду на путу ка Звечану. Окупљени мештани претходно су почели да праве пут којим би заобишли место на коме је Кфор јуче заузео барикаду, и спојили Зубин Ппоток са осталим местима на северу Косова.

Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар