11111111111111

Претражи овај блог

петак, 17. април 2015.

Родитељи у Калифорнији одложили Закон о обавезној вакцинацији (ВИДЕО)

Сакраменто – Гласање о закону о обавезној вакцинацији које је требало да буде током јучерашњег дана, одложено је. Разлог одлагању је протест забринутих родитеља који су блокирали расправу о обавезној вакцинацији, захтевајући да буду укључени у исту.

 Више од три сата, колико је трајало излагање родитеља и разних стручњака са мноштвом аргумената против обавезне вакцинације и уопште вакцинације, а затим и лобиста који су очигледно били припремљени на ову ситуацију, доношење одлуке је одложено.

Родитељи и противници обавезне вакцинације стигли су из целе Калифорније, већина њих претила је исписивањем своје деце из државних школа и радикализацијом протеста. Противници обавезне вакцинације у САД су врло добро организовани, имају подршку појединих државних институција, адвоката и медија.

Адвокат, Роберт Мокли, који се специјализовао за заступање родитеља чија су деца оболела након примања вакцине, каже да доношење закона о обавезној вакцинацији није по Уставу и да се њиме крше права на слободу избора појединца.

У Србији изласа закон о обавезној вакцинацији

У Србији је током данашњег дана одлуком већине посланика изгласан закон о обавезној вакцинацији. Недавно је одржан протест родитеља који су изразили неслагање поводом овог закона, међутим неорганизација и слаб одзив родитеља, али и претње државних органа хапшењем „узбуњивача“, били су довољни да закон прође без отпора.

Весна Веизовић / Васељенска ТВ



Нема коментара:

Постави коментар