11111111111111

Претражи овај блог

субота, 21. фебруар 2015.

Брат двојице Копта које су убили џихадисти: „Поносни смо што је толико људи из нашег села прибројано мученицима“ (ВИДЕО)


https://www.youtube.com/watch?v=-yCmnyzYeW8
Брат двојице Копта, пострадалих када су припадници џихадистичке групе „Исламска држава“ погубили 21 хришћана у Либији, захвалио је убицима што су у видео снимку оставили њихово исповиједање вјере.

Укључивши се уживо у емисију на хришћанском каналу SAT-7 ARABIC, Бешир Камел је казао да је поносан на своју браћу, 25-годишњег Бишоја Естафаноса Камела и 23-годишњег Самуела Естафаноса Камела. „Они су мој понос и понос хришћанства“, казао је он.

Ужасавајуће сцене убиства су обишле свијет. Последње ријечи неколико убијених биле су „Господе Исусе Христе“.

Бешир је изразио захвалност „Исламској држави“ зато што нису избацили њиховo исповиједање вјере из видео снимка. „“Исламска држава“ нам је дала више него што смо тражили када нису исјекли дио у коме они исповиједају своју вјеру и обраћају се Господу Исусу Христу. “Исламска држава“ је ојачала нашу вјеру“, казао је Бешир. По његовим ријечима, породице пострадалих Копта не очајавају, „Поносни смо што је толико људи из нашег села прибројано мученицима“.

„Још од доба Римског царства хришћани су били мученици и научили смо да прихватамо све што нам се дешава. Ово нас само утврђује у вјери, јер Библија каже да волимо непријатеље и благосиљамо оне који нас куну“, казао је он.

На питање, видно потресеног водитеља, шта би урадио када би се од њега тражило да опрости убицама, Камел је испричао шта је његова мајка казала да би урадила ако би видјела припаднике „Исламске државе“: „Моја мајка, необразована шездесетогодишња жена, казала је да би их позвала у кућу и молила Бога да им отвори очи, јер су захваљујући њима њени синови ушли у Царство небеско“.

Затим се и сам Бешир помолио за убице своје браће: „Боже, молим те да отвориш њихове очи да би се спасили и оставили незнање и погрешна учења којима су научени“.

Са енглеског: Александар Орландић
Извор: christiantoday.com
Преузето са: Митрополија црногорско-приморска

------------------------------------------------------------------

ПОВЕЗАНА ВЕСТ:

1 коментар: