11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 16. јун 2019.

ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЈЕ ПРОТИВ НАСИЉА И ЖАЛИ СВЕ ЖРТВЕ НАСИЉА


3. / 16. јун
Св. мученик Лукијан

Ваша Светости, Српску Православну Цркву често оптужују да ''подржава насиље'', само зато што подржава право српског народа на самоодбрану. Да ли наша Црква подржава насиље?

Православна Црква је против насиља ма ко га чинио, жалећи све унесрећене без обзира на то из којег су народа и које су вере.
Ми никада нисмо били, нити ћемо бити против тога да Албанци, који су на Косову и Метохији имају своје право на живот и место под сунцем у овој земљи, али не можемо да прећутимо ни то да и ми, Срби, као народ, имамо своје светиње на тој земљи, које не само да су највећи домет у стваралаштву нашег народа него имају значаја и за културу и уметност целог човечанства.
Друга је прича, о којој сада нећемо да говоримо, зашто је на Косову тако мало Срба и због којих разлога су се иселили, али је и поред тога јасно свима којима је стало до истине шта ова света земља представа за Србе и шта бисмо ми били без, Грачанице, или Богородице Љевишке, или неких од многобројних светиња од којих су се до нашег времена очувале само рушевине.

Свети Патријарх Српски Павле

Нема коментара:

Постави коментар