11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 15. јануар 2018.

АМФИЛОХИЈЕ: Ђукановић већ издао и предао Косово, ови хоће само то да наставе

Митрополит црногорски-приморски Амфилохије рекао је да све што се сада догађа с политиком у Србији представља само наставак дукљанско-монтенегринске идеологије која је овде преовладала и која господари Црном Гором.

Он је то казао синоћ на промоцији својих књига "Ново косовско распеће" у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, преноси "Дан".

Амфилохије, који је један од потписника Апела за одбрану Косова и Метохије, рекао је да не разуме реакцију српских званичника након што је изјавио да се боји да политика српског председника Александра Вучића води издаји Косова и Србије.

- Они су хтели да сву кривицу збаце на једног потписника овог апела. Забринут сам што је у овом тренутку Србија ућутала. Овај апел није био напад ни на кога, само је бранио жилу куцавицу Србије. Од 2008. године не једанпут сам Мила Ђукановића назвао највећим издајником Црне Горе у њеној историји, и то понављам и сада - навео је он.

Митрополит црногорско приморски истакао је да је садашња црногорска власт признала независно Косово, "што значи да је пљунула на саму себе".

- Не Црна Гора, већ ова група дукљана, монтенегрина, која наставља обезбожену политику и који се одричући се Косова и Метохије одриче изворне и праве Црне Горе. Ово што се сада догађа са политиком у Србији само је наставак ове дукљанско-монтенегринске идеологије која је овде преовладала и која господари Црном Гором. Они не раде ништа ново - навео је Амфилохије.

Он је додао да је Ђукановић већ издао и предао Косово и "ови само то хоће да наставе, и још им је криво што има неко ко није сагласан с тим".

- Прво је овде почела та издаја, па се онда сада наставља и хтела би да се заврши у Београду, у име Србије. Хвала Богу да је овај апел написан и уверен сам да ће он одиграти значајну улогу и у Београду и у Србији. То је језик истинске и праве Србије и истинске и праве Црне Горе - нагласио је Амфилохије.

Извор: Правда

Нема коментара:

Постави коментар