понедељак, 12. октобар 2020.

НИСМО ВЕНЧАНИ У ЦРКВИ А ДЕЦА СУ НАМ КРШТЕНА - ДА ЛИ ЈЕ ТО ГРЕХ?

НИСМО ВЕНЧАНИ У ЦРКВИ А ДЕЦА СУ НАМ КРШТЕНА - ДА ЛИ ЈЕ ТО ГРЕХ?
Mој супруг и ја нисмо венчани у цркви, али смо децу крстили, обе су имале и једно и друго венчање, као и крштење своје деце, наших унука. Да ли живимо у греху због тога што нисмо имали црквено венчање? Да ли можемо да се венчамо после толико година? Како наша Црква гледа на овакве бракове?

Заједнички живот двоје људи без Свете Тајне брака је грех. Нажалост, то млади људи данас не схватају па живећи на такав начин касније у својим животима долазе до низа препрека нпр. не могу да имају децу, или и ако добију децу не могу да их васпитају

исправно, или не могу касније да оснују брак, све су ово последице живота у греху. Ти си, хвала Богу, ово пребродила а Господ те сада преко твоје савести, која је природни морални закон који је Бог дао људима, призива у Свету Тајну Брака. Дакле, могуће је и после свих тих година проведених у греху, али сигуран сам са  вашим добрим делима које једино Бог зна, јер Он познаје свачије срце, да се након исповести и покајања код вашег духовника односно свештеника венчате у цркви. То је благословен пут како за тебе тако и за твоје потомке. Венчањем би из безакоња прешла у благословен живот. Нека ти Господ да снаге да истрајеш у својој  благословеној намери.

Духовни одговор дао:

Протопрезвитер Милан Ристивојчевић 

#крштење, #krstenje, #vencanje, #венчање, #деца, #deca, #pricesce, #причешће,

 

Нема коментара:

Постави коментар