недеља, 3. јул 2016.

У Недјељу 2. по Духовима у Горњем и Доњем манастиру Острогу одслужене литургије

У недељу 2. по Духовима, 3.јула 2016.године, када наша Света Црква молитвено прославља Свештеномученика Методија и Преподобног Наума Охридског, у манастиру Острогу одслужене су Свете Литургије.

На платоу испред Горњег острошког манастира, молитвеном сабрању присуствовало је неколико стотина вјерника који су из разних крајева свијета дошли на поклоњење Светом Василију Острошком Чудотворцу. Светом Литургијом је началствовао протојереј Јордан из Македоније, а саслуживали су му протојереј-ставрофор Бранислав Илић из Шабачке епархије, јереји Александар Крговић из Мојковца, Саво Тривковић из Вишеграда, Никола Аркула из Дринића, Милош Црепуља из Шипова и сабрат острошке обитељи јерођакон Роман.

Велики број вјерника који посте Петровски пост, а који су се молитвом и исповијешћу припремали, примили су Свето Причешће.

Света Литургија одслужена је и у цркви Свете Тројице у Доњем Острогу. Началствовао је пјешивачки парох јереј Радмило Чизмовић, а саслуживали су му сабрат острошке обитељи јеромонах Сергије, никшићки парох јереј Никола Зечевић и јерођакон Зосима.

На Светој служби Божијој сабрао се велики број вјерника.

Извор: Манастир Острог






















Нема коментара:

Постави коментар