петак, 1. јул 2016.

Вијетнамац Тонг Пхуоц Пхуц усвојио више од 100 дјеце коју су њихове мајке хтјеле да абортирају

На свијету постоје аутентични хероји, људи којих нема на насловницама и нису милијардери, али који својим начином живота чине да се осјећамо поноснима што живимо на овој планети!

Један од таквих хероја је Тонг Пхуоц Пхуц, Вијетнамац који је спасао жовоте десетинама дјеце. Данас је “отац” више од стотину дјеце који без њега никада не би били рођени.

Све је почело 2001. године када је његова супруга била трудна и имала компликације. И док је чекао у болници, он је видио како пуно жена улазе трудне у салу али излазе без дјеце.

У почетку није схватао али када је видио како медицинско особље износи умотане фетусе, постало му је јасно. Био је тако дубоко дирнут да је затражио да му дају та мала тијела.

Узео је сву уштеђевину коју је имао од свог посла грађевинског радника и купио један мали комад земље гдје би могао сахрањивати тијела абортиране дјеце.

У почетку је његова жена мислила да је полудио али он је наставио то да ради и данас је више од 10.000 абортираних фетуса на овом необичном гробљу.

Када је почео да сахрањује фетусе, мајке које су абортирале своју дјецу су почеле да долазе на гробље и моле се за своју дјецу, а трудне жене које су размишљале о абортусу су почеле да долазе и траже помоћ.

Пхуц је отворио врата своје куће и нудио им да усвоји њихову нежељену дјецу.

Од тада је усвојио више од 100 дјеце која би иначе била абортирана. Временом, пуно жена се вратило да потражи своју дјецу када су поправиле услове у којима живе.

Иако је ово веома заморан посао, Пхуц не размишља да престане.

-Радићу ово до последњег даха. Охрабрујем и своју дјецу да наставе да помажу људима – рекао је овај човјек.

Извор: Волим Подгорицу/it.aleteia.org/Митрополија црногорско-приморска















Нема коментара:

Постави коментар