понедељак, 3. август 2015.

ОН ЈЕ КРАЉ ХРВАТА: Постављен највећи кип ИСУСА КРИСТА у Хрватској!

Кип Исусова Ускрснућа одушевљава Хрватску!

Иако је пропаганда против Њега у Хрватској понекад заиста јака, и иако често његов народ пада под крижем, Хрвати се унаточ свим ударцима увијек дижу, и сваки пут све снажнији. И то је чињеница! 

Под водством антикатоличке власти која често заборавља да су Хрвати прије свега  одани Кристу и његовој Мајци, врло често управо из власти стижу вијести које покушавају негирати Његово постојање, изобличити Његову Ријеч и дјело! Због тога је хрватски народ велик, јер суставно је изложен искушањима и борби, борби за опстанак Хрватске као и Католичке цркве! Сада су Хрвати напокон добили највећи кип Исуса Криста, и право је чудо да пред тим кипом не просвједују ‘наци’ мањине! А можда још нису сазнали за њега, јер постављање тог кипа и није нешто медијски попраћено, ако узмемо у обзир да је постављен кип истинског краља Хрватске!

Тисућу и шест стотина килограма тежак те четири и пол метара висок кип Исусова Ускрснућа, рад академског кипара Бернарда Пешорде, постављен на Калварију изнад Госпиног светишта у Аљмашу! У суботу га је  благословио ђаковачки и осјечки надбискуп и метрополит, монс. Ђуро Хранић који је  поручио како још један 1. коловоза улази у памћење и колективну меморију становника тога малог подунавског мјеста недалеко Осијека.  Благосливљајући кип, надбискуп Хранић подсјетио је како је 1. коловоза 1991. био један од најтежих дана за становнике Аљмаша јер је тога дана започело њихово ратно прогонство. ‘Али, 1. коловоза 1998. вратили сте се у своје домове, 1. коловоза 2004. довршено је ово светиште, а данас на 1. коловоза 2015. благосливљамо овај кип ускрслога Криста који подсјећа да је Крист видљива слика невидљивога Бога’, поручио је Хранић.


Извор: Дневно.хр


1 коментар:


  1. Ми Срби поставимо Крст и одма почињу свађе, тако исто многи говоре шта ће нам толико храмова е ово нам је пример како се то ради у комшилуку... нити се свађају бар до сада нити су против постављања, ... а код нас кад би се неко усудио да да предлог да се овако нешто слично уради мислим да би га напали горе него звери...

    ОдговориИзбриши