петак, 19. јун 2015.

Посне поховане тиквице

Посне поховане тиквице. За дане поста на уљу. Пријатно!

САСТОЈЦИ

-3 тиквице

-5 кашика пшеничног брашна

-5 кашика кукурузног брашна

-со, суви зачин, бибер

-4 чена белог лука

-першун

-уље

ПРИПРЕМА

Тиквице опрати, ољуштити  и исећи по дужини на режњеве, сваки уваљати у мешавину пшеничног и кукурузног брашна, пржити у добро загрејаном уљу са обе стране да порумене. Слагати у чинију, посолити, побиберити, посути суви зачин, ситно сецкан бели лук и першун. Као додатак уз ово јело може се послужити  посни мајонез.

Објаву припремила Зорица Ранисављевић

Извор: Храм Христа Спаситеља, Црква Уб

Нема коментара:

Постави коментар