среда, 10. октобар 2012.

Том Хенкс промовише Православље

 У руским, белоруским и украјинским градовима изводи се необична акција под именом “Ми – православци”.

Руски омладински покрет “Собориане” (Саборјани)  из Ставропоља позваo je активисте православних организација да излепе плакате са сликама глумаца, певача, музичара, на којима су  њихове изјаве о Цркви и Богу.

На плакатима су глумац Том Хенкс, члан Грчке православне цркве Цариградске патријаршије у Америци, затим Јевгениј Миронов, Петар Мамонов, Валериј Золотукхин, музичари Вјачеслав Бутусов, Константин Кинчев, Јуриј Шевчук, група “Бурановске бабушке”, водитељи Јуриј Вјаземски, Аркадиј Мамонтов, спортисти Федор Емељјањенко, Николај Валуев.


- Желимо да на Цркву скренемо пажњу младих људи, који се двоуме или оклевају да признају своју припадност православној вери, – објаснио је Председник Управног одбора православног омладинског покрета “Саборјани” Андреј Воронцов. –  У акцији ће учествовати само они постери познатих који су дали своју сагласност . Исто важи и за Том Хенкса. Ако успемо да добијемо његову сагласност или његовог агента – његове слике се појављују на улицама.
Акција се спроводи по благослову протојереја Всеволода Чаплина поводом празника Покрова пресвете Богородице.

На Хенксовом плакату пише: “Свестан сам колико је важно и дивно имати могућност да идеш у Цркву и размишљаш о тим важним питањима, која ти поставља Православље, и о одговорима, које ти оно даје”.

“Акција је првенствено усмерена на младе неофите. Животни пример познатих савременика може да постане полазном тачком њиховог уцрковљења.” – Рекли су организатори.
 
Извор: Русија.рс
Преузето са: Радио Светигора

Нема коментара:

Постави коментар