уторак, 14. август 2012.

Popadija brani Branislava Peranovića: Ponosna sam na svog humanog muža, on služi životu a ne smrti!

Supruga Branislava Peranovića iz Centra „Sretenje“, osumnjičenog za ubistvo štićenika Nebojše Zarupca, dala iskaz u sudu. – Moj muž je pomagao bolesnim narkomanima, uskoro će doktorirati psihologiju i ponosna sam na njega jer je uvek služio životu – izjavila Milanka Peranović. 



 - Veoma sam ponosna što imam humanog muža koji se služi dobrom voljom, svetošću i ljubavlju, i koji je baš zbog tih svojih osobina odlučio da se posveti teologiji, a ne agronomiji koju je diplomirao – izjavila je na svedočenju Milanka Peranović, supruga privremeno raščinjenog oca Branislava Peranovića, upravnika Centra za lečenje bolesti zavisnosti „Sretenje“.

Peranović je, da podsetimo, optužen da je prošle sedmice fizički nasrnuo na štićenika ovog Centra Nebojšu Zarupca (39), zadao mu između 50 i 100 udaraca drvenom motkom i pesnicama, posle čega je Zarubac preminuo. Opširnije OVDE

Sudija: Mogla je da odbije svedočenje

Milanka Peranović saslušana je u svojstvu svedoka u istrazi povodom slučaja koji se vodi protiv njenog muža.

- Iako je imala zakonsko pravo da odbije da svedoči, gospođa Peranović to nije učinila – kaže za S media portal istražni sudija Višeg suda u Šapcu Slobodan Velisavljević. – Ona je puna dva sata odgovarala na pitanja, objašnjavala kako je funkcionisao rad Centra i objasnila je svoju ulogu u radu ’Sretenja’.

 Kako S media saznaje, svedokinja Peranović izjavila je da je njena uloga u radu Centra za lečenje bolesti zavisnosti u Jadranskoj Lešnici bila isključivo administrativne prirode - radila je kao organizacioni sekretar.

„Primali smo najgore slučajeve“

- Moj posao bio je da primam pozive potencijalnih štićenika i članova njihovih porodica, i da odgovaram na desetak do 15 pitanja o tome kada potencijalni štićenici mogu da dođu u ’Sretenje’ – ispričala je Milanka Peranović. - Štićenici ovog Centra bili su urgentni slučajevi, narkomani koji nisu prošli period detoksikacije. Dolazili su u Jadransku Lešnicu u svako doba dana i noći. Često su dolazili u stanju apstinencijalnih kriza, kada je bilo moguće da dođe do smrtnog ishoda, ali ih je moj suprug bogougodnim metodama vraćao na pravi put i pomagao im da uzmaknu smrti.

„Pokojni Nebojša bio je Branislavljev favorit“

Kako za S media portal priča advokat Ilija Radulović, branilac Branislava Peranovića, supruga njegovog klijenta do detalja je istražnom sudiji ispovedila kroz kakve situacije su ona i njen suprug prolazili u Centru „Sretenje“. 


 - Uvek su žene opreznije od muškaraca, majke su, žive za drugog, odgovorne su, i gospođa Milanka je i sudiji rekla da nijednom narkomanu, zbog labilnog karaktera, u načelu nije verovala, pa ni pokojnom Nebojši – priča advokat Radulović za S media portal. - To je rekla i svom mužu kad je Nebojša otišao na šestodnevni vikend kući. Pitala ga je: ’Jesi li ti siguran da će se tvoj favorit vratiti?’ Otac Branislav je bio poluuvređen što ga je supruga to pitala. Jer, otac Branislav je odabrao Nebojšu među 47 štićenika Centra kao svog miljenika, pošto je bio veoma precizan, pedantan, disciplinovan, odgovoran... Zaslužio je njegovo poverenje i bio je apsoluno siguran da Nebojša neće prekršiti dati zavet, a to je da zauvek ostane u Centru i da se izleči od narkomanije.

„Voleli su se kao otac i sin“

To je potvrdila i Milanka Peranović u razgovoru sa istražnim sudijom. Ispričala je, između ostalog, da je njen suprug poverio Nebojši Zarupcu dva najodgovornija posla – da brine o voćnjaku i da čuva dva konja.
- Nebojša je na tim konjima za sat i po vremena mogao da stigne od Jadranske Lešnice do svog sela. Toliko o tome da je Centar ’Sretenje’ nekakva ’prokleta avlija’, kako je predstavljen u medijima – ogorčeno je prokomentarisala Milanka Peranović.

Ona je u nekoliko navrata istakla da su se njen suprug i sada pokojni Zarubac voleli kao otac i sin:
- Nebojša je bio jedan od četiri štićenika koji su mogli da dođu kod nas kući kad god bi poželeli.

„Nebojša je imao bolesnu jetru“

Milanka Peranović nije bila svedok onoga što se događalo kobnog 6.avgusta. Advokat Radulović navodi da je Zarubac uneo narkotike po povratku od kuće, i da je šest dana kasnije saopštio ocu Branislavu da želi da napusti Centar, zbog čega su se sukobili. Ono što je, pak, Milanka Peranović ispričala kao svedok baca novo svetlo na ovu tragediju, odnosno na dalji tok postupka: 


 - Sada pokojni Nebojša Zarubac došao je u Centar neposredno pošto je preležao hepatitis C. Njegova jetra bila je potpuno uništena...

Advokat Radulović dodaje da za sada niko ne može da kaže koliko je Zarupcu povreda naneto, čak ni da li mu je uopšte naneta ijedna povreda! To obrazlaže rečima da „do danas sudu nije dostavljen zapisnik o obdukciji“:

- Moj branjenik je pomagao Nebojši, spašavao ga je, a posle stručnog sudsko-medicinskog veštačenja biće utvrđeno da li je promilno doprineo da dođe do letalnog ishoda ili ne. Milanka Peranović stalno ponavlja da je njen suprug radio služeći životu, a boreći se protiv smrti, i da je tako uradio i u ovom slučaju...


 Peranović spremio doktorat iz psihologije! 
 Privremeno raščinjeni otac Branislav Peranović je, prema tvrdnjama njegovog advokata Ilije Radulovića, uskoro trebalo da doktorira.
- Iako je završio agronomiju, otac Branislav se posvetio teologiji. Uspeo je da magistrira psihološke nauke i nedavno je predao doktorsku tezu iz oblasti psiholoških nauka Novosadskom univerzitetu.







 I deca diplomata u Centru „Sretenje“? 
Advokat Ilija Radulović kaže da je u Centru za lečenje bolesti zavisnosti „Sretenje“ bilo 47 štićenika. Među njima su, tvrdi, bili i sinovi uglednih sudija, advokata, novinara, biznismena i diplomata.


S media
Foto: sretenje.org

Нема коментара:

Постави коментар