четвртак, 16. август 2012.

Ko su članice "Pusi Rajot"?

Mada su bile okupljene oko istog projekta zbog kojeg u zatvoru od marta dele istu sudbinu, članice ruske pank grupe "Pusi Rajot" (Pussy Riot) imaju različite i prilično kontroverzne biografije, piše danas agencija AP.

Nadežda Tolokonjikova ima "usne kao Andželina Džoli" i učestvovala je u snimanju orgija samo nekoliko dana pre nego što je rodila dete.

Marija Aljohina je pesnikinja i aktivista pokreta za zaštitu prirode, a Jektarina Samucevič je kompjuterski stručnjak - radila je na nuklearnim podmornicama i bavila se eksprimentalnom umetnošću.

Njih tri su se pre sedam godina okupile oko grupe pod nazuvom "Rat" čiji je jedan od projekata bio crtež 65 metarskog penisa na pokretnom mostu u Sankt Peterburgu.

Nadežda Tolokonjikova
Nadežda Tolokonjikova
Pre četiri godine su, kao komentar na izbor Dmitrija Medvedeva za predsednika Rusije, u jednom muzeju u Moskvi izvele performans čija
su tema bile orgije.

Tolokonjikova ima 23 godine, a roditeljski dom u gradu Noriljsk je napustila kada je imala 17 godina, posle čega je upisala filozofiju
na državnom univerzitetu u Moskvi. Glavna članica "Pusi rajota" postala je pošto se udala i bila u poodmakloj trudnoći.

Marija Aljohina
Marija Aljohina
"Od detinjstva sam volela da budem u ekstremnim situacijama. Uvek su mi bile potrebne neobične stvari", rekla je ona u jednom intervjuu.

Kako navodi Asošijeted pres, učestvovala je u snimanju orgija nekoliko dana pošto je prošao termin za rodjenje njenog deteta. Kometarišući, rekla je da je želela da seksom ubrza porodjaj.

Marija Aljohina, pesnikinja i majka petogodišnjeg dečaka, intenzivno se bavila humanitarnim radom i bila aktivna članica pokreta za
zaštitu prirode.

Jektarina Samucevič
Jektarina Samucevič
Jekaterina Samucevič ima 30 godina, studirala je informatiku i radila na softvetru za ruske nuklerne podmornice, ali je taj posao napustila
i posvetila se fotografiji koju je studirala na uglednoj školi za fotografiju i multimedije "Rodčenko", u Moskvi.

Tolokonjikova, Aljohina i Samucevič optužene su za huliganstvo, odnosno za rasplamsavanje medjuverske mržnje i vredjanje osećaja vernika, pošto su februara u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi izvele performans u okviru kojeg su otpevale pesmu "Bogorodice, Putina progoni".

Tužilaštvo je za njih zatražilo kazne od po tri godine zatvora. Presuda treba da bude izrečena sutra.



Pogledajte zbog čega im je suđeno




Izvor: B92

Нема коментара:

Постави коментар