субота, 11. август 2012.

DSS: Vučić izdaje srpske interese

Kosovski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) optužio je potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da je "najavio dalju izdaju" srpskih nacionalnih i državnih interesa i ocenio da će politika nove Vlade Srbije biti ista kao i prethodne da EU nema alternativu.

"Vučićeva izjava da narod Srbije mora da bude spreman na bolan kompromis prilikom rešavanja statusa Kosova i Metohije najavljuje dalju izdaju srpskih nacionalnih i državnih interesa u južnoj srpskoj pokrajini", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik DSS-a za Kosovo Nenad Kojić.

 
Kojić je naveo da Vučić razlog za kompromis vidi u želji da Srbija dobije datum za početak pregovora o članstvu u EU i time pristupi evropskim fondovima, što je nazvao "trgovinom teritorije za EU".
 
"U materijalmom smislu Kosovo i Metohija vrede mnogo više. Po slobodnoj proceni zapadnih agencija i institucija, samo cena rudnog bogatstva je između 4.500 i 5.000 milijardi dolara. I američki diplomata Filip Gordon je pre mesec dana tražio od  Beograda (u jednom od pet zahteva) da se Srbija odrekne energetskih resursa u svojoj južnoj pokrajini", naveo je DSS i dodao da je Vučić od Gordona tražio odobrenje da bude sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i ocenio da to "govori o jasnoj ulozi" Brisela i Vašingtona pri formiranju nove Vlade Srbije i objašnjava zašto je umesto ministarstva formirana Kancelarija za Kosovo.



Izvor: Vesti online

Нема коментара:

Постави коментар