11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 10. јул 2017.

У пету недјељу по Педесетници, 09. јула 2017. године, одслужена је Света Литургија у Саборном храму у Подгорици

У Недјељу пету по Педесетници, дана 9. јула, 2017. г. у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици одслужена је Света Литургија.

Светом Литургијом је началствовао протојереј Миладин Кнежевић, а саслуживали су му протојереј – ставрофор Драган Митровић, као и протојереји  Далибор Милаковић и Бранко Вујачић.

У славу и у част током Свете Литургије, пјевали су и одговарали чланови мјешовите пјевнице при Саборном храму.

Непосредно пред Свету Тајну Причешћа протојереј Далибор Милаковић најавио је да ће свештенство Саборног храма служити  Свету Тајну Јелеосвећења, која ће се одслужити сјутра, у понедјељак 10. јула 2017. године са почетком у 19 часова.

Отац Далибор је овом приликом и приближио и појаснио смисао самог чина Свете Тајне Јелеосвећења :

„Света Тајна Јелеосвећења је једна од многих светих тајни које служимо у нашој Светој Цркви.
То је тајна у којој свештеници са народом призивају благодат Божију, благодат Светога Духа да сиђе на свето уље и тим се светим уљем помазујемо ради духовнога и истовремено телесног здравља.

Сви ми потребујемо лека бесмртнога, према томе, Господ нас призива, Господ нам даје Свете Тајне, да преко њих приступимо Њему лакше.

Поготову у ове дане поста када се спремамо  за празник првоврховних Апостола Петра и Павла, практикујемо да ако смо постили телесно а пре свега духовно 40 дана, да се припремамо за празник постом и молитвом а у том знаку је и Света Тајна Јелеосвећења, да би се још боље и дубље припремили за празник који нам долази.“ – појаснио је и закључио тиме своје слово отац Далибор.

Након обраћања оца Далибора, услиједила је Света Тајна Причешћа којој се присајединио велики број сабраног вјерног народа.

Борис Мусић
Фото : Борис Мусић
Извор: Митрополија црногорско-приморска










Нема коментара:

Постави коментар