11111111111111

Претражи овај блог

субота, 11. јун 2016.

Завршна изложба студентских радова

Академија за уметности и консервацију припредила ову изложбу 9. јуна 2016. – Изложбу отворио Преосвећени Епископ топлички Арсеније

У име и по благослову Његове Светости Патријарха српског Иринеја, Епископ  топлички Арсеније отворио је, у присуству директора Академије мр Зорана Михајловића и професорā, завршну изложбу живописачких радова студената Високе школе - Академије СПЦ за уметности и консервацију. Изложба је уређена у атељеу ове акредитоване црквене високошколске установе у ул. Краља Петра бр. 2.

Јавности су представљени радови који су настали у класама црквених уметности и обнове и чувања (консервације и рестаурације) у протеклој академској години 2015/16, о чему је говорио проф. Догматике др Жељко Ђурић и додао да су на овој изложби заступљени сви радови студената који похађају ову престижну школску установу: од иконе до фрескописа,  мозаика, вајарства...

На почетку свечаног отварања Епископ топлички је пренео благослов Његове Светости Патријарха српског Иринеја и заблагодарио Господу на још једној успешној школској години, и похвалио и професоре и студенте на њиховој марљивости током читаве године, што се види на изложеним радовима. Преосвећени Владика топлички Арсеније, викарни Епископ Патријарха српског Иринеја, пожелео је да студенти и даље буду успешни, да се угледају на узоре према којима су стварали и да њихова дела красе наше цркве и манастире широм света.

Свечаном отварању изложбе присуствовали су директор Архива СПЦ мр Радован Пилиповић, главни и одговорни уредник Информативне службе СПЦ протођакон Радомир Ракић, протојереј Велибор Џомић, сарадници Академије, пријатељи и родитељи студената.


***

Преглед стања у овој  Високој школи Српске Православне Цркве за школску 2015/2016:

 Основне  академске студије  тренутно  редовно похађа  68 студената, и то:

Прва година: студијски програм: Црквене уметности -  8 студената и студијски програм: Обнова и чување  -  8 студената; Друга година:  Црквену уметност похађа  10, а Обнову и чување  8 студената; на Трећој години: Студијски програм: Црквене уметности  похађа 8, а студијски програм: Обнова и чување  4 студента; Четврта година: Црквену уметност похађа  12  студената, а Обнову и чување  8 студената.

Мастер  академске студије  тренутно  редовно похађа  25 студента,  и то: Црквена уметност  18,  а  Обнову и чување 7 студената.

 Дипломирани студенти:

У периоду од априла 2015.  до април 2016. на основним академским студијама дипломирало је  студената и то:

из Црквене уметности: Марија Рајковић, Милица Марковић, Сузана Куриџа, Љиљана Арсенијевић-Давидовић, Марија Вучковић, Милица Мишић.

Обнова и чување: Мирјана Југовић, Страхиња Ђорђевић, Стефан Јовичић.

У периоду од априла 2015.  до априла 2016. на мастер академским студијама  дипломирало је  7 студената, и то:
из Црквене уметности:  Јеромонах Петар Петрић, Анка Стојановић, Весна Мијин-Томић, Урош Благојевић.

Обнова и чување: Наташа Скрињик-Цветковић, Александра Марковић, Анђелка Антонијевић.


Зорица Зец














Извор: СПЦ

Нема коментара:

Постави коментар