11111111111111

Претражи овај блог

петак, 22. април 2016.

Представник расколничке МПЦ, протођакон Димитар Белчовски, лажним изјавама против Архиепископа Јована и припадника Православне Охридске Архиепископије

Дана 21. априла 2016. године одржано је још једно рочиште политички монтираног судског процеса против Архиепископа охридског и Митрополита скопског г.г. Јована, против Епископа, брегалничког г. Марка и стобијског г. Давида, као и против свештенства, монахиња и припадника Православне Охридске Архиепископије.

На рочиште се, као сведок против Архиепископа охридског Јована и осталих, појавио расколнички клирик Димитар Белчовски из непризнате МПЦ.

У свом обраћању, Архиепископ охридски Јован, подсетио је Белчовског да се налазимо пред недељом страдања Христовог, предочујујћи му да ће требати да служи током те недеље и подсетио га је на његову савест, јер ће од његовог сведочења зависити да ли ће 19-торо људи Православне Охридске Архиепископије бити осуђени на затворску казну.

МПЦ која је у расколу и њихов синод, са једне стране траже да преговарају око решавања њиховог проблема са расколом, у преговорима у којима учествује и Православна Охридска Архиепископија, а са друге стране представник расколничке МПЦ, протођакон Белчовски, лажним сведочењем, на данашњем рочишту, учинио је све да би Архиепископу Јовану, Епископима, свештеницима, монасима и верницима, наштетио колико може више, у овом монтираном судском процесу државног прогона, који се на верској основи спроводи против Православне Охридске Архиепископије, већ 14 година. Подсећамо да у протеклих 14 година није протекао ни један дан, а да у току није била актуелна нека затворска казна или судски процес против Архиепископа Јована и Православне Охридске Архиепископије.

Исто је тако индикативно то што се сведоци, које је предложило Тужилаштво, већ по други пут  не појављују на суду, тако што Основни суд тенденциозно и до бесконачности одуговлачи овај судски процес, заказујући следеће рочиште за јун.  

http://poa-info.org/mkd

Нема коментара:

Постави коментар